En webbfröken blir två

Nu är det officiellt: Ida Dahlén blir en webbfröken. Ta del av hennes personliga brev till sina blivande kunder och samarbetspartners för att lära känna henne lite bättre.

Hej,

För ungefär trettio år sedan satt en liten flicka vid sin pappas PC. Skärmen var mer djup än den var bred och hög — och till skillnad från dess föregångare i dosformat var den nya skärmen färgsprakande med alla dess pixlar! Med ett dubbelklick på ikonen till grafikprogrammet förändrades flickans riktning i livet.

Fortfarande idag blir det vuxna jaget, Ida, lika barnsligt glad och fascinerad av vad jag och likasinnade kan åstadkomma vid en dator. Datorerna blir smartare och mer kompetenta men det blir också vi som hanterar dem. Sedan 2007 har jag använt min yrkesverksamma tid till att jobba vid skärm. Specialintresset är dock inte vad som händer på skärmen, utan vad som händer i huvudet på den som använder programmet, appen, webbplatsen eller vad det nu må vara som jag kreerar. Att förstå vad personen är ute efter, vad hen vill eller behöver — och sedan utforma det bästa sättet för hen att nå det målet. Och som en webbfröken vill jag nu föra detta vidare.

Jag heter Ida Dahlén och är en introvert, stark-skör, kreativ och driven värmlänning. Under mitt arbetsliv har jag bland annat hunnit formge appar, utveckla webbplatser, ta fram strategier för kommunikation och klurat på UX-frågor för Sitevisionmoduler. De senaste åren på Limepark.

Webbfröken-originalet Karolina har jag känt i drygt femton år och förutom gemensamma studier har vi varit kollegor på både Limepark och Pdb (nuv. Fellowmind). Vi fann varandra på en sekund i ett gemensamt projekt på högskolan — jag har aldrig mött någon som är minst lika kreativ, driven och ambitiös som jag själv är. Som dessutom tycker det är viktigt att vara snäll och att se till att saker blir bra på riktigt. Det är därför nu med stor stolthet jag går in som Karolinas första anställda i bolaget Webbfröken AB.

/ Ida Dahlén, Webbfröken